Cum se realizeaza inscrierea unitatii de cazare pe Booking?

Tot mai multi detinatori de diferite unitati de cazare (pensiuni, case de vacanta, cabane, hoteluri, apartamente) se gasesc in situatia si in nevoia de a inchiria cu scopul de a-si contura afaceri cat mai profitabile.

Cu o experienta bogata si de inegalat, Booking.com, o platforma care serveste domeniului turistic, este locul perfect in care proprietarii isi pot promova locuintele spre a fi rezervate online. Inca din 1996 platforma cunoaste o continua evolutie, etalandu-si inovativitatea pentru toti utilizatorii sai.

In ultima vreme a devenit un website destul de cunoscut incat nu numai turistii se folosesc de facilitatile oferite de aceasta, dar si cei care au de dat spre inchiriat diferite locuinte.


Pentru inceput trebuie sa ne facem cont

Un prim pas important, dar si foarte usor este sa ne inregistram cu datele necesare, dupa care sa alegem o parola cat mai semnificativa pentru a nu exista riscul de a o uita.

Dupa aceea, daca este totul in regula, primim confirmarea operatorilor Booking la adresa de mail indicata.

Abia acum se sfarseste prima faza a inscrierii unitatii de cazare pe Booking. Dupa aceea incepe slefuirea acesteia pana in cel mai mic detaliu pentru a nu exista lacune nici pentru noi, nici pentru potentialii clienti.

Stabilim pretul si tot ce este legat de acesta. Le mentionam oaspetilor de posibilele taxe de oras, daca sunt incluse in pret sau nu. Un alt exemplu ar fi sa mentionam de costul parcarii, daca este si acesta inclus in pretul impus sau nu. Apoi clarificam orice dubiu legat de facilitati: daca locuinta este prevazuta cu balcon sau nu, cu baie privata sau comuna etc. Si, bineinteles, un detaliu fara de care nu se poate realiza aceasta finisare a contului, fotografiile. Pentru ca acestea lamuresc in mod direct clientul daca este multumit de unitatea de cazare pusa la dispozitie. Este recomandat ca pozele sa se actualizeze periodic pentru ca viitorii oaspeti sa aiba o imagine cat mai clara despre cazarea respectiva.

Apoi, ni se cer niste date precum: numele, prenumele, adresa, date care trebuie completate cu mare atentie pentru a nu omite nimic.

Cand se termina acest intreg proces de inregistrare si de inscriere a unitatii de cazare pe Booking, se va semna si un contract.

Mentinerea si imbunatatirea contului


Pentru a avea un numar constant de clienti sau, de ce nu, chiar in crestere, trebuie sa fim atenti in ceea ce priveste datele si informatiile introduse. De exemplu, confirmarea rezervarii online se face in mod automat, nu este nevoie de implicarea noastra, dar in functie de clientii care vin, trebuie sa verificam gradul de disponibilitate al locurilor si sa actualizam de indata ce este nevoie de acest lucru.

Un alt lucru esential este sa imbogatim “portofoliul” de fotografii cu poze din cat mai multe anotimpuri. Astfel, oaspetii dornici sa innopteze la noi vor avea o imagine de ansamblu despre locul respectiv indiferent de perioada in care sosesc.

Prin urmare, procesul de inregistrare a unei unitati de cazare e departe de a fi dificil si prin respectarea sfaturilor de mai sus este aproape imposibil sa dam gres.